m-logo_2022_300pxt

Jag deltog på EPP kongress i Rotterdam

I månadsskiftet maj-juni höll EPP – Europas största politiska parti – där Moderaterna är medlemmar sin kongress. Denna gång på Ahoy Arena i Rotterdam. Som president i the European Centre-Right LGBT+ Alliance deltog jag på kongressen tillsammans med en delegation från våra medlemsorganisationer runt om i Europa.

Det var femte gången vi deltog på en kongress från the Alliance. Det var dock första gången vi arrangerade egna seminarier inom programmet på kongressen. Totalt tre givande seminarier hölls där bland annat hbtq i religion, casinon utan konton och modern familjelagstiftning diskuterades. Det blev också tid för samtal och mingel med deltagare från hela Europa.

Dagen innan besöket i Rotterdam och kongressen var jag i Bryssel för möten. Träffade där först ILGA-Europe för att diskutera nuvarande trender för hbtq-frågorna i Europa. Därefter partiledaren för Moderaternas belgiska systerparti CD&V och sist representanter för intergruppen för hbtq-frågor i Europaparlamentet.

Mer information
https://lgbtalliance.eu/the-alliance-at-the-epp-congress/

Vi bjuder på kakor

För att kunna förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassat innehåll behöver vi använda oss av cookies.